fbpx

Be green with Griinbi

bee

Hvordan måler vi bæredygtighed?

For at verificere, om de mærker, vi repræsenterer på vores hjemmeside, er bæredygtige, har vi en liste over kriterier, hvor producenterne minimum skal leve op til to ud af disse:

Først og fremmest fokuserer vi på, hvor produktet produceres. Vi gør vores bedste for at holde al produktion så lokalt som muligt, hvilket betyder, at langt de fleste af vores produkter bliver fremstillet i Danmark og Europa, med undtagelse af nogle enkelte tilfælde hvor det ikke giver mening at producere lokalt grundet ressourcerne, der kræves i produktionen.

Du kan se dette på hver produktside, hvor de er markeret med et tag, der angiver deres oprindelse. Ved at fokusere på produkter, der produceres i Europa, garanterer det et generelt højt niveau af standarder med hensyn til, hvad der forventes af producenterne sammenlignet med mange andre dele af verden.

Vi er altid på udkig efter produkter, der er certificeret på nogen måde, men certificeret økologisk er især vigtigt for os. Fordi det betyder, at materialerne dyrkes under et landbrugssystem uden brug af skadelig kemisk gødning, herbicider og pesticider, og med en miljømæssig og socialt ansvarlig tilgang. Dette betyder, at økologiske ingredienser også er fri for forurening, hvilket betyder det samme for din hud og krop. Desuden er op til 95% af et organisk hudplejeprodukts indhold faktisk aktive ingredienser.

Hvis det erstatter en engangsartikel og er lavet af materialer, der holder, er det efter vores mening et bæredygtigt produkt, da det hjælper med at bekæmpe den destruktive adfærd ved bare at bruge og smide ud.

Selvom plast er nyttigt til mange formål på grund af dets holdbarhed og fleksibilitet i former og størrelser, er det ekstremt dårligt for vores miljø, planter, dyr og endda os som mennesker, hvilket er hvorfor vi elsker produkter uden plastik.

Et vigtigt aspekt ved at ændre vores forbrugsvaner er ved at lede vores opmærksomhed mod en meget mere cirkulær tankegang. Vi synes, det er ekstremt vigtigt at genbruge eller endda 'upcycle' ved at give genstande eller materialer, der stadig er i stand til at tjene, et nyt formål, så de ikke bare ender som almindeligt affald.

I mange af de skønhedsprodukter, vi tilbyder på vores hjemmeside, holder vi et tæt fokus på hvilke materialer, der går ind i fremstillingen af produktet. For at leve op til vores standarder skal det have et stort fokus på naturressourcer, der ikke kræver unødvendige kemikalier. Kemikalier i produkter til personlig pleje kan være skadeligt for miljøet, men det kan også være forbundet med en lang række bekymringer, herunder ting som hormonforstyrrelser, allergier og infertilitet, hvilket er præcis, hvorfor du bør foretrække det naturlige.

I nutidens hurtigt skiftende markedstendenser kan et vigtigt aspekt af produktionen være at bruge materialer, der vokser hurtigere end andre lignende planter.

Fra æskerne til din nye tandbørste til flasken, der indeholder din veganske, økologiske shampoo, vil vi vide - er den pakket i glas, aluminium eller et andet let genanvendeligt materiale? Indeholder emballagen genbrugsindhold? Har den komposterbar eller biologisk nedbrydelig emballage eller slet ingen emballage? Bruger det biobaseret plast eller genanvendeligt plast? Kan emballagen genbruges, genopfyldes, genbruges eller på anden måde genopfindes?
Sometimes, we find great products, usually personal care products, that are packaged in hard-to-recycle plastics. Although that’s something we hope to change, today’s infrastructure makes it difficult for manufacturers to break free of plastic completely.

Om et produkt er vegansk eller ikke testet på dyr, er faktisk to forskellige ting, selvom de ofte er relateret. Når et produkt er vegansk betyder det fravær af animalske ingredienser, mens 'ikke testet på dyr' refererer til et produkt, der ikke er testet på dyr. Derfor tilstræber vi at holde produkter, der holder fokus på begge disse ting.

En anden måde at øge fokus på bæredygtighed på er ved at tilslutte sig eller støtte programmer, som gør noget godt for miljøet. Vi støtter ethvert brand, der donerer ressourcer, deres tid eller deres tjenester til miljømæssige årsager, som hjælper miljødagsordenen - fra fjernelse af plastforurening fra havet eller plantning af træer for hvert køb til at donere en del af deres indtægter til miljøorganisationer. Mange af vores brands er aktivt involveret i at beskytte vores planet for fremtidige generationer.

bee

Hvad gør Griinbi for planeten?

Målet for Griinbi er at være så gennemsigtig og bæredygtig som muligt. Det er også derfor, vi er forpligtet til at donere i alt 5 % af vores indtægter til organisationer, som gør godt for miljøet og planeten.

Hver gang du foretager et køb hos os, går en stor del af det, du betaler, i at opbygge en bedre fremtid - både direkte gennem os, de materialer vi bruger og indirekte gennem de af vores brands, der betaler en del af deres indtægter til gode formål. 
De organisationer vi ønsker at arbejde sammen med er:

  • 1% for the planet
  • Vilde bier i Danmark
  • Danmark planter træer

Desuden gør vi vores bedste med alt materiale, der kræves af os - fra emballage og påfyldning til papir og etiketter, vi udskriver. De emballagematerialer, vi bruger, er produceret i Danmark af 100% genanvendte materialer, de er biologisk nedbrydelige, FSC-certificerede og efterlader et minimalt CO2-fodaftryk.

Scroll til toppen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig Griinbi's nyhedsbrev og få 15% rabat på dit første køb